Morgen, vrijdag 24 januari, vindt de Nationale Tuinvogeltelling plaats. Ook scholen in het primair onderwijs kunnen hieraan meedoen. Met een combinatie van een half uur vogels tellen vanuit school, en gratis interactief lesmateriaal hoopt de Vogelbescherming Nederland een leuke en speelse manier van leren toe te voegen aan het basisonderwijs.

Het lesmateriaal is speciaal gemaakt voor het basisonderwijs (groepen 1 t/m 8), maar ook pedagogisch medewerkers, activiteitenbegeleiders in zorginstellingen en leerkrachten van de lagere klassen in het middelbaar onderwijs kunnen het gebruiken.

Speciaal voor deze lessen zijn er lesbrieven en handleidingen gemaakt om docenten te ondersteunen met de telling. Hiermee kunnen kinderen vogels leren herkennen met behulp van zoekkaarten en het ondersteunende lesmateriaal.

Vogelbescherming Nederland heeft een gratis interactieve les online gezet zodat kinderen makkelijk de 5 meest voorkomende tuinvogels leren herkennen. Dit is geschikt voor het digibord en bestaat uit quizvragen, geluiden en filmpjes.

Voor meer informatie, bekijk de regels op de website van Vogelbescherming Nederland.