Op de vrijeschool wordt in het basisonderwijs geen ICT ingezet,in tegenstelling tot de enorme opmars van ICT in veel andere scholen. Een verfrissende tegenbeweging, maar ook een uitdaging voor vrijeschoolouders die hun kind w

Gelezen op: www.bureaujeugdenmedia.nl/blog/vrijeschoolse-mediaopvoeding-een-interessante-paradox

Op de vrijeschool wordt in het basisonderwijs geen ICT ingezet,in tegenstelling tot de enorme opmars van ICT in veel andere scholen. Een verfrissende tegenbeweging, maar ook een uitdaging voor vrijeschoolouders die hun kind wél vast kennis willen laten maken met media. Freek Zwanenberg van het bureau jeugd en emedia en zelf oud vrijeschoolleerling, is gefascineerd en gaat op onderzoek uit.

Kinderen van deze tijd groeien op omringd door nieuwe gadgets en (sociale) media. En niet alleen thuis: ook in het onderwijs lijkt de opmars van ICT niet te stuiten. Overal in Nederland worden zowel basisscholen als middelbare scholen volgeplaatst met digiborden, iPads en digitale leeromgevingen. Door de inspanningen van Maurice de Hond zijn er nu zelfs Steve Jobsscholen, waar de iPad als leermiddel centraal staat.

Lees hier verder