De Week van de Mediawijsheid is een initiatief van het Netwerk Mediawijsheid om aandacht te vestigen op het belang van mediawijsheid voor kinderen, leerkrachten, ouders en professionals. De campagneweek wordt jaarlijks georganiseerd en is zichtbaar in basisscholen en bibliotheken. Dit jaar is de tiende editie en vindt het plaats van 8 tot en met 15 november 2019.

Het thema dit jaar is: Aan of uit? Dit slaat op de digitalisering van de samenleving. De Week van Mediawijsheid probeert kinderen en volwassenen te laten nadenken over hoe media wordt ingezet.

Het slim aanstaan kan je leven verrijken. Online kun je leren over nieuwe dingen of vind je een nieuwe droombaan. Videobellen met familieleden in verre landen of netwerken door het hele land. De mogelijkheden van de online wereld zijn eindeloos.

Maar wanneer je doorslaat hierin kun je er lichamelijke, sociale en mentale klachten door krijgen. Het kan voorkomen dat de smartphone meer aandacht krijgt tijdens het avondeten dan de familie.

Daarnaast is het zo dat technologische ontwikkelingen razendsnel gaan en dit kan voor sommige mensen beangstigend of lastig zijn.

Tijdens de Week van Mediawijsheid wordt de vraag gesteld: wanneer kies jij om aan of uit te staan?

Lees voor meer informatie het artikel op Mediawijzer.net.