Een goede website maken voor kinderen is een vak, maar kinderen kunnen er ook wat van! Daarom looft de stichting Mijn Kind Online eind januari 2009 weer een Gouden @penstaart uit voor de beste kinder-website van 2008 in Nederland, in twee categorie

Een goede website maken voor kinderen is een vak, maar kinderen kunnen er ook wat van! Daarom looft de stichting Mijn Kind Online eind januari 2009 weer een Gouden @penstaart uit voor de beste kinder-website van 2008 in Nederland, in twee categorieën:
1. Gemaakt door professionele makers
2. Gemaakt door kinderen zelf

Aanmelden mogelijk tot 1 december

Tot  maandag 1 december kunnen makers van kinderwebsites hun website indienen via www.goudenapenstaart.nl. Een vakjury stelt een longlist samen voor beide categorieën, waaruit het publiek in december en januari via internet de uiteindelijke winnaar kiest. Let op: het gaat om websites voor kinderen tot 12 jaar.
Ga naar www.goudenapenstaart.nl

Criteria voor een goede kinder-website

Kanshebbers worden door de jury beoordeeld aan de hand van toetsbare criteria voor een goede kindersite:

  • Aantrekkelijkheid
  • Betrouwbaarheid
  • Gebruikersvriendelijkheid

Plaats een oproep voor kinderen
Vorig jaar kregen we veel minder aanmeldingen van websites gemaakt door kinderen zelf. We weten dat ze er zijn. Daarom willen we de Gouden @penstaart dit jaar extra onder de aandacht brengen van kinderen zelf. Heeft u een website voor kinderen? Wilt u daar een oproep plaatsen voor de Gouden @penstaart? We zouden enorm blij zijn met redactionele aandacht, maar alleen een banner plaatsen is ook al fantastisch.

Uitreiking Gouden @penstaart

Op 28 januari 2009 worden de prijzen uitgereikt. We proberen hooggeplaatste personen te strikken om te prijzen te overhandigen. Zet de datum alvast in uw agenda!