Winvision, ICT-dienstverlener gespecialiseerd in Microsoft-technologie, heeft zijn Digitaal Portfolio verder technisch ontwikkeld en de toepassingsmogelijkheden uitgebreid. Het Digitaal Portfolio, in de nieuwste release gemigreerd naar Microsoft SharePoint 2010, wordt steeds vaker door onderwijsinstellingen als online service afgenomen.

Winvision, ICT-dienstverlener gespecialiseerd in Microsoft-technologie, heeft zijn Digitaal Portfolio verder technisch ontwikkeld en de toepassingsmogelijkheden uitgebreid. Het Digitaal Portfolio, in de nieuwste release gemigreerd naar Microsoft SharePoint 2010, wordt steeds vaker door onderwijsinstellingen als online service afgenomen. Voor authenticatie en autorisatie maakt Winvision het mogelijk te koppelen met SURFfederatie.

Voor competentiegericht onderwijs
Winvision Digitaal Portfolio (DPF) wordt sinds 2004 door onderwijsinstellingen ingezet om leerlingen en studenten een digitaal platform te bieden voor het bijhouden van de studievoortgang en de eigen ontwikkeling met documenten en audio- en videomaterialen. Het DPF biedt daarnaast allerlei mogelijkheden voor directe communicatie met medestudenten, docenten en de instelling. Het sluit mede daardoor naadloos aan bij het competentiegericht onderwijs. Sinds 2004 kent het DPF een aantal nieuwe releases, waarbij steeds de technologie werd vernieuwd en het aantal toepassingsmogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid werden verhoogd. In de nieuwste release is het DPF gemigreerd naar Microsoft SharePoint Server 2010.

DPF als online service
Verschillende hogescholen en universiteiten in Nederland maken gebruik van het Digitaal Portfolio als ge