Deze tips van Hub kun je hartstikke goed gebruiken nu de scholen weer gestart zijn. Met deze tips hoef je jouw lessen niet dubbel te geven aan de opgesplitste groep, maar geef je ze allemaal in één keer, van instructie tot een toets. Zelfs met interactie!

Tip 1. Instructie

Start een videosessie via Hangouts Meet of Microsoft Teams en geef op deze manier instructie aan de klas. Door het scherm van het touchscreen te delen in Hangouts Meet of Microsoft Teams volgen de leerlingen thuis precies wat jij in de klas op het bord doet. Bekijk ook deze video voor meer uitleg over instructie geven aan leerlingen in de klas én thuis.

Tip 2. Aantekeningen

Tijdens de instructie kun je gewoon aantekeningen blijven maken in je Presenter-bestand met de les. Versleep je canvas in Presenter of open een nieuwe pagina zodat je meer ruimte hebt voor extra aantekeningen en om verdere uitleg te geven. Binnen Presenter voorzie je jouw aantekeningen eenvoudig van vormen, achtergronden en afbeeldingen.

Tip 3. Diagnostische toets

Sluit jouw les af met een diagnostische toets. Dit is de ideale manier om erachter te komen of iedereen de lesstof begrepen heeft. Deze toets maken leerlingen in ProQuiz. Zo kun je van zowel de leerlingen thuis als in de klas, in één overzicht de voortgang bekijken.

Tip 4. Zelfstandig aan de slag

Als leerkracht kun je jouw gemaakte les met opdrachten ook delen met de leerlingen (zij hebben dan wel een -gratis- account nodig), leerlingen kunnen zelfstandig de leerstof eigen maken, de opdrachten maken en eventueel controleren.

Zo deel je een les: open linksonder in Presenter het bestandsmenu en klik op ‘Delen’. Vul hier direct de e-mailadressen van leerlingen in of deel de link met ze.

Tip 5. Evaluatie

Evalueer achteraf samen met de leerlingen de les of maak gezamenlijk een samenvatting. Laat iedereen input geven via de Mindmap-tool in Presenter in combinatie met ProConnect. Ook thuis kunnen leerlingen meedoen wanneer ze naar connect.prowise.com gaan of de ProConnect-app openen. Zo heb je op afstand, interactief onderwijs. Als je een samenvatting hebt gemaakt, kun je deze mindmap delen met de leerlingen.

 

Advies nodig bij de nieuwe schoolsituatie? Prowise denkt graag met je mee!

Neem contact op